torsdag 18 februari 2010

Nytt lärande

Nu har det varit några fina och roliga dagar med massor av aktiviteter. Häromdagen hade vi årsmöte med Folkpartiet i Lidköping och vi hade glädjen att gästas av Erik Ullenhag som är partisekreterare. Under dagen var vi och besökte Portalens IT gymnasium som berättade om hur de lyckas så bra med sina elever. Det som framförallt märktes var att de hade oerhört entusiastiska lärare som gillade att utmana och möte eleverna på ett för dem bra sätt och ville verkligen att eleverna skulle lyckas. Det var inga traditionella klassrum med kateder och bänkar utan mer gruppvisa samtal och diskussioner.
Vi var även på Ideum en uppfinnarskola som tar innovatörer från ide till verklighet. Tänk om vi hade mer utav denna skola vad många nya patent och innovatörer vi skulle ha då. Kanske få Nobelpris och inte bara dela ut dem.;).
På årsmötet som besöktes av många pratade Erik om fokusområden och framtida politik. Därefter följde traditionellt årsmöte och jag om valdes till ordförande (2:a året.

Jobbet tar mycket tid nu och jag längtar verkligen efter den semester vi bokade redan i september och som vi sparat länge till nu. 4 veckor kvar sedan Thailand here we come.