tisdag 13 april 2010

Vi har ett mål men vet inte hur vi tar oss dit

Socialdemokraterna lanserar nu nya mål men vet inte riktigt hur man skall agera för att ta sig dit. I förra valet lanserade Socialdemokraterna begreppet att "alla skall med" efter valet har Mona m.m. inom S sagt att det var nog inte många som förstog hur och vart. Nu lanserar man massa mål men säger inte hur man tar sig dit.
Ta tex målet att hälften skall påbörjat högre studier innan 25 år. Skäll det ske på samma sätt som när S tidigare skötte skolpolitiken och istället för att se till att fler klarade kraven tog bort kraven. Individuella programmet som är till för de som inte kunde komma in på vanliga linjer för att man inte hade formell behörighet från grundskolan är numera det program med flest antal elever. Men som sagt alla kommer in på gymnasiet även om man inte är behörig. Detta är typisk S politik, se till så alla lyckas men ta bort kraven och gör så att kompetensen minskar.

Vilken idrottare eller övriga kan nå sina mål genom att bara drömma om målen utan att ha konkreta planer och ambitioner.

Läs mer på SVD, DN, DI