söndag 5 maj 2013

Svensk hushållsekonomi går fortsat bra

Nu har Skattemyndigheten öppnat upp sidorna för möjligheten att deklarara på nätet. Gällande deklarationer så är det ett område som vi verkligen kan se att det skett utveckling. Nu gillade jag verkligen den tid på året då alla kvitton och lönebesked skulle fram ihop med en bra räknemaskin. Då började man med så gott som inget förifyllt och idag är det precis tvärtom istället. Kvalite och kontroll är mycket bättre idag liksom det rättvisa i att alla skall kunna hantera sin egen deklaration vilket tidigare inte var fallet.
Gällande privatpersons ekonomi så var föregående år ännu ett rekord år gällande hushållsinkomst vilket även visas i ökat sparande. Det är inte många som noterar detta då det är svårt att på riktigt märka detta eftersom man inte har något att jämföra med. Allians regeringens strävan att stimulera den inhemska ekonomin under global kris har fungerat väl vilket vi märker inte skett i andra länder. Vår vikinga">http://www.economist.com/news/leaders/21571136-politicians-both-right-and-left-could-learn-nordic-countries-next-supermodel">vikinga modell
hyllas av ekonomer världen över och jag kan inte mer än undra hur det hade gått om bidragsmodellen fått leda oss genom krisåren.