söndag 5 maj 2013

Dagens media

Idag var det tre inlägg från/om Folkpartiet i Lidköping.
1) svar på Liberala Ungdomsförbundets fråga till Folkpartiet i Lidköping gällande Friskolor.
2) Motion om inrättande av introduktionsanställningar där kommunen är arbetsgivare.
3) Motion om igångsättande av projekt gällande näringslära på en av kommunens grundkskolor.
Lägger in svaret på 1 här under och lägger varje motion som ett blogg inlägg.
Svaret på frågan gällande Folkpartiet i Lidköping och friskolor är mycket enkelt. Jodå vi är för friskolor men det betyder inte att allt som heter friskolor är bra. Vi som politiskt valda företrädare för kommuninvånarna tillika skattebetalarna har en skyldighet att se till att vi får ut så mycket som möjligt till så många som möjligt med bästa möjliga kvalité för de pengar som vi tar in i skatt.
Vi är för konkurrensutsättning av skolan liksom mycket annat utav just anledningen att säkra bästa möjliga kvalité och effektivitet Här finns mycket kvar att göra för både lärarnas arbetssituation och elevernas förutsättningar och stöd vilket Folkpartiet agerar för på alla nivåer. Vi vill dock inte göra det så lätt för oss genom att säga ja till alla som vill konkurrensutsätta för att därefter låta ”marknaden” slå ut de som inte är tillräckligt bra. Så sker inom näringslivet och det fungerar bra men skillnaden är att politiker ansvarar för andras pengar och därmed anser vi att vi måste agera ansvarsfullt och inte tillåta allt bara för att det heter tex. friskola.
Vi vill t.ex. inte släppa igenom friskolor som inte tar sitt ansvar att anställa resurser för elever med särskilda behov eller utmaningar utan hänvisar dessa till kommunala skolor. Vi vill heller inte stödja de som har som affärside att plocka hem stora vinster till skatteparadis. Med andra ord gärna friskolor men först efter att ansvarstagande, och engagerade politiker sagt sitt med elever och lärares bästa som mål.