torsdag 6 januari 2011

Lidköpings badhus

I Lidköping hade vi för någon vecka sedan i Kommunfullmäktige att ta beslut på investeringsbudgeten för kommunen för kommande år. Många nämnder vill och behöver pengar för olika ändamål och det är toppen i en stad som växer.
I opposition kan man inte mer än göra sitt jobb och en viktig del i det är att påpeka det man anser fattas eller är felprioriterat.
Budgetmöten är lite som inför julafton många har önskningar om vad man vill ha (och behöver) en del vill ha massor medans andra tycker att jodå det vore väll trevligt men jag klarar mig med mindre.
Här är det upp till ledningen att ha den förmågan att fördela rätt och inte enbart efter vad som önskas
Jag tycker dock att vi skulle lagt pengar på strandpromenad så att vi får en riktigt bra sådan så att alla kommunivånare får uppleva närheten till Lidköping på ett bättre sätt. Tänk er kvällspromenader med caféer och restauranger nära vattnet;).
Något som jag inte gillar ( men som givetvis är taktiskt) det är att vi har byggt en bandyhall enligt beslutad investeringsbudget och alla är glada för att kostnaderna hölls inom ramen och att det blev billigare än på andra ställen. Nu kommer tillökningar i budgeten kommande år till sådant som behövs för att få det mer funktionellt ( Det blir inte billigt för att man fördelar ut kostnaderna i flera poster).

Gällande hallar och vatten så ville V och vi i FP att pengar skall läggas på att se över och renovera upp badhuset samt utebad. Men här var det stopp och i lokaltidningen dagen efter sa vårt kommunalråd att det var bättre att betala buss till Skövde för våra kommuninvånare som ville bada i bättre badhus.
Några dagar senare var det tyvärr så att badhuset behövde stängas då underhållet är så dåligt att vatten rinner in från taket. Vad händer då jo vårt kommunalråd är ute i media och säger att givetvis skall vi lägga pengar på badhuset.
Detta är bra och jag förstår givetvis att man inte (som jag nämnde ovan) kan tillmötesgå allas önskelistor. Men badhuset borde anser jag vara prioriterat

Vi kan tacka vår regering att det går bra för Sverige och därmed att börsen fortsätter uppåt det ger god avkastning på Lidköpings placeringar och därmed extra pengar så att badhuset kan renoveras även om det inte lades pengar på det i investeringsbudgeten;)