tisdag 14 december 2010

Stärkande promenader och bad

Politiker borde agera för att alla skall få lika möjligheter. Arenahallen som är ett berömvärt ekonomiskt bygge jämfört med övriga kommuner vilket med rätta framförs då och då. Men tack vare detta budgetbygge fordras därför nu tillskott på 500kkr per år några år framåt( ingen har sagt hur länge)för att växla upp till en fullvärdig arenahall. Är inte det ett taktiskt sätt att visa sig ekonomisk så länge det är under fokus och sedan smyga vidare.

Jag har inget emot att få en arenahall i toppklass men vi måste någonstans se vad vi inte lägger pengar på istället. Nu har vi en toppenhall som bevisligen lyckats genomföra många både evenemang och bandymatcher. Klart vi inte skall hyra in massa utrustning för att ha evenemang men var det inte så att vi en gång beslutade om en budget för hallen och alla var nöjda med det och då får vi rätta verksamheten efter det.

Handbolls klubbarna i Lidköping har gått före med att slå ihop föreningarna för att göra vad de kan för att vi skall få Handboll av toppklass till Lidköping men någon hjälp från politiker får man inte då idrottshallspengar lades på is.

Hamnstaden som skall bli en ädelsten i Lidköping som kommer att skapa boende åt några får investeringspengar men att se till att strandpromenaden som skulle kunna dra ner alla i kommunen för trevliga promenader längst vänern blir något ordentligt ges inte utrymme. Lidköping VID vänern istället för Lidköping den Vänernnära staden.

Inte heller ges några pengar till att utreda hur renoveringsbehovet i badhuset och utomhusbadet.... Det kommer att kosta på sikt.