onsdag 13 oktober 2010

Är det bara jag som gillar trygghet

Nu går drevet mot Sverigedemokrater och rasism. Vi gillar olika syns till höger och vänster både i skrifter och bilder. Det är lätt att hänga med för att det hör till att reagera mot rasism. Men vi måste tänka efter och försöka få allt i ett sammanhang. Jag är för att vi måste och skall ha invandring i Sverige. Vi behöver arbetskraft, vi skall hjälpa de som är orättvist behandlade och/ eller förföljda i olika länder. Vi skall dela med oss så gott vi kan.
Men.... är det fel att gilla trygghet i form av att vilja ha det som "vanligt"? Nej jag anser inte det, jag anser det är helt normalt att reagera på förändring och det är t.o.m. sunt att bli irriterad på påtvingade förändringar i form av nya kulturer m.m.
Men (Igen) det är här vi måste börja fundera på vad det är vi vill och ta lite egna tankar och funderingar ( med hjälp av fakta och information).

Vill vi ha fortsatt välfärdsbygge och möjlighet till långt liv och bra pensionsår måste vi ha fler i arbete så att pyramiden kan fortsätta dvs många som arbetar för en högre och bredare pyramidtopp?

Vill vi att de som lever i krig/förföljelser osv skall kunna få en fristad eller vill vi att de skall ha det som idag?

Vill vi ha möjligheter till ett utökat och internationellt land med kontaktnät i världens alla hörn?

osv.

När man vill ha något måste man i nästan alla fall välja bort något om vi vill ha alla fördelar och dessutom vara humanitära så måste vi inse att vi få förändringar.
Men vi måste förutom att hantera det ifrån ett fakta baserat håll med vad vi behöver och vill våga sätta ramar. Vi ( Svenskar) är så dåliga överlag på att våga ha åsikter. Vi skall vara så snälla så vi mesar bort oss själva!!!
Om vi nu kommer fram till att vi vill och behöver invandring kan vi då inte säga att för att få stanna i Sverige så fordrar vi att man läser Svenska, lär sig våra grundvärderingar och osagda regler. Detta är givetvis inte lätt men varför måste vi kapitulera helt.
Jag anser att invandrarhat och en växande andel som stödjer SD inte beror på att man inte vill ha invandrare i Sverige, jag tror att det beror på att man inte känner att man själv eller vi står upp för våra egna värderingar och kultur. Man känner sig svag i förhållande till övriga kulturer som gör sitt enda rätta och kräver utrymme.

OM vi inser att kultur och övrigt inte är en bestämd massa som måste minskas för någon om man ökar med annat samt står upp för att det är ok att bestämma en minsta norm för att bli "Svensk" så kan vi släppa farhågor och fokusera på det positiva