söndag 8 augusti 2010

Camping och socitet

Hemma efter en helg på Unda camping med Micke och hans barn. Riktigt roligt att få leva lite campingliv ( sov på luftmadrass i förtältet. Vi gjorde allt som hör till dvs. grillade och fiskade krabbor och med ett soligt väder som Thomas Ledin kunde skrivit ännu en sommarlåt om.
Efter att ha tagit ned förtält och packat ihop åkte jag till Marstrand och Micke med barn och husvagn hem. På Marstrand var det dags för FP:s årliga sommarträff med sommartal av Jan Björklund i socitetshuset. Mycket folk och härlig stämning.
Själva talet dvs. dagens huvudpunkt gick bra, jag gissade i förväg på tre nya viktiga utspel inför valet men det blev 2 (rätt bra gissat ändå). Men gissa om jag blev ställd och log ordentligt (ser på tv4 nyheterna ut som magknip;);) ) när Björklund betonade att det inte är skolans uppgift att uppfostra barnen utan det är föräldrarnas och skolans roll är att lära ut kunskap. Anledningen till att jag log är för att jag skrivit debattinlägg, bloggat och har med detta i mina valbroschyrer så det känns som om jag är helt rätt ute!

Vi måste ändra den tradition vi halkat in i som innebär att samhället uppfostrar barnen mer än familjen. Vi skall tidigt lämna barn på dagis och sen är de inne i systemet. Även skolledare och lärare utbildas via kurslitteratur i ett synsättet som innebär att de skall fostra barnen till goda samhällsmedborgare. (Etiskt ledarskap av Robert J Starrat).
Det är som jag ser det här skillnaden mellan den Socialistiska skolan och FP skolan ligger. Dvs vad är skolans fokus och uppdrag.

Föräldrar, nu är det dags att ta tillbaka makten och uppfostran över era egna barn och låta skolan sköta och fokusera på kunskapsundervisningen.

Jag vill påverka och inte bara förmedla och kommer att jobba vidare för det jag tror på.