torsdag 27 maj 2010

Vuxna på stan

Vilket gensvar 3.338 medlemmar i gruppen om att minska våldet i Lidköping. Göran som bildade FB gruppen är både förvånad och ställd. Arbetsgruppen som vi bildade för att hjälpa Göran att gå från ord till handling har haft möte i kväll och vi är taggade att göra något av all energi som skapats.
Det som skrämmer är allt som kommer upp till ytan när man börjar gräva lite är både det organiserade våldet i form av grupperingar men även den hotbild unga känner som gör att de tar med sig vapen när de går ut.
Att ha med sig vapen gör att det lätt blir hemska konsekvenser när gruff blir bråk. Vi skall nu försöka få så många som möjligt att vara på de ställen där vi vet att dessa gäng provocerar fram bråk med enskilda oskyldiga Vad vi nu vet är att under minst tre helger har ungdomsgäng sänt fram någon för att provocera en okänd person i korvkö för att så fort denna blir irriterad och säger ifrån rusa fram flera stycken och brutalt misshandla och sedan fly.
Dessa misshandlade är skadade för livet tack vare att de enbart var hungriga och inte accepterade att någon ouppfostrade ungdom ville bråka och de sa ifrån.
Vi kommer nu att punktmarkera dessa ställen med många vuxna och visa att här är det stopp.