måndag 5 april 2010

Friksvård


Sifo har undersökt vad som gör att vi trivs på våra arbetsplatser och tillgången på bra friskvård hamnade högst i prioritering
Detta är något som tex. de stora IT företagen som Google och Microsoft förstått och ser till att de anställda har tillgång till alla former av friskvårdsaktiviteter inom företagets område. Detta gör att de anställda mer eller mindre lever på företagen genom att kombinera fritid och arbete på samma plats.
Som ordförande för Friskvårdsföreningen inom Nordea i Sthlm med ca. 4.200 medlemmar ser jag ett konstant ökat behov av friskvårdsaktiviteter i olika former. Friskvård är inte enbart aktiviteter som fordrar dusch efteråt utan snarare aktiviteter som gör att vi mår bra inte minst mentalt i en allt mer stressad vardag. Kollegor har många bra idéer och önskemål och en bra arbetsgivare ser till att ha en fungerande organisation som dessutom ser vikten av friskvård. I friskvård ligger inte bara medarbetarnöjdhet utan en stor ekonomisk fördel för en arbetsgivare som får en ökad produktion av nöjda medarbetare och minskade sjukkostnader för friska medarbetare.
Tyvärr ligger inte lagstiftningen riktigt med då det än idag inte är ok att räkna in utförsåkning, golf, ridsport, segling i för arbetsgivaren möjlig skattesubventionerad friskvård. Kan förstå att de en gång i tiden ansågs som lyxsporter men utförsåkning, golf och ridning är idag verksamheter som utförs av alla familjegrupper.