tisdag 13 oktober 2009

Entreprenadskap

Är nu åter i farten efter nästan en månads bloggvila.
Idag har Aliansen återigen visat att samarbetet och ansvarstagande för Sverige är bestående och viktigt mellan partierna. Roligt att Jonas Andersson vår otroligt duktiga regionråd är med i gruppen för hälso o sjukvård ;).
Att de röd/jätteröda och gröna skulle få till det gemensamt är nog en lika stor möjlighet som att Lidköpings kommunalråd skulle erkänna ett fel. Det var större skillnad i skuggbudgeten är likheter, med andra ord la de skuggbudgetar på sig själva.

Återigen kommer siffror på att Sverige har klarat sig och är med stormsteg på väg ur lågkonjukturen. Roligt och bra. Men nu måste vi fokusera så att tillväxt hamnar rätt.

Jag är bekymrad över att ohälsotalen ökar och att fler och fler barn lever i trasiga familjer. Vi måste inte bara stötta de utsatta utan faktiskt ta en allvarlig fundering på hur man kan minska tillflödet. Lyssnade i förmiddags på radio där en man berättade om sin uppväxt och hans "karriär" som kriminell. Han började som så många andra med snatteri och våld i form av att slå ned andra på stan. Han berättade att han inte hade gränser hemma och att samtal på socialen som straff inte var äkta gränser. Han ökade sitt kriminella utrymme konstant och gränserna utvidgades i takt med att han tog mer utrymme. Allt rullade givetvis på med fängelsestraff m.m så småning om. Han berättade att om hans mamma vetat mer i början skulle han fått utegångsförbud, förbud att träffa vissa kamrater m.m är det så enkelt?? ja jag tror att det skulle göra mycket om föräldrar visste vad barnen gör och vågade sätta stopp i form med avsikt att bryta mönster innan det är försent, dvs fostran.

Idag hörde jag att i Lidköping (där vi har entreprenadskap i skolan) inte gett ett enda godkännande för minderårig att driva företag ( med överförmyndare) detta skall jag gå vidare med. Skall se hur andra kommuner gör för här är något vi skall stimulera och inte stjälpa. Utan entreprenörer stannar Sverige.