tisdag 15 september 2009

Svinaktigt

Det är en svart dag för anställda på Scan i Skara men även för djuren. Nu kommer Scan att utnyttja gränsen för maximal restid för djur för att kunna maximera sin vinst genom att minska slakten bl.a. i Skara och köra djuren till ett fåtal större slakteriet. Det är ett bevis på att vi fortsatt måste fokusera på att förbättra våra lagar gällande djurskydd. Folkpartiet har via Marit Paulsson arbetat mycket för att få ned restiderna men vi måste ta ett steg till. I slutändan är det ändå jag som konsumet som har den verkliga makten. Ingen överlever utan kunder och vi får alla hjälpas åt att stödja våra lantbrukare i närområdet genom att försöka handla närodlat.

Bland dessa "svinaktigt" dåliga besked passar även den sk. förbättring av pensioner in. Gillar som kanske inte är så svårt att förstå den politik som Sveriges regering nu genomför och som bevisligen klarat Sverige bra genom den globala ekonomiska nedgång (som fortfarande har lite kvar innan den är över). Jag gillar verkligen inte sättet vi hanterar nivån på pensioner och skulle verkligen vilja lägga mer fokus på förbättring av dessa.De lägsta pensionerna är skamligt låga och måste ökas.

SAAB försöker ta sig ur krisen med att idag lansera en stor 9-5 modell??? Först 2012 beräknas en mindre 9-3 vara framme. Det tar lång tid att få fram nya modeller men har man verkligen haft huvudet i en svart säck de senaste 10-15 åren eller när kom man på att folk vill ha mindre bränslesnåla bilar och började planera för det?? Ett sedan tidigare förlustgenererande företag har nu tappat ca 50% av sin försäljning senaste året och är det en stor 9-5 som skall vända det.....