fredag 20 december 2013

Vad är invandring?

Invandringen skulle jag vilja se som två separata områden som borde debatteras var för sig

1) Arbetskraftsinvandring som i sin tur kan delas in i:

a. Rörligheten inom EU

b. Arbetskraftsinvandring av personer utanför EU.

2) Flyktinginvandring

Jag skall i detta inlägg ta upp lite tankar om flyktinginvandring.

Den invandrarfientlighet som visar sig i samhället slår ibland mot arbete och ibland mot vi kan inte rädda alla. Bägge dessa argument måste tas på allvar och jobbas med var för sig. Sedan finns ”invandrarfientligheten” i form av rasbiologin (nazismen)och deras tankar på att inte blanda olika ”raser”. De verkar inte för egen del veta vad de progagerar om då de ibland skalderar att de står upp för Svenskheten och i nästa ögonblick säger att det är ok med invandring från europeiska länder.


När det gäller nazismen så tycker jag inte de är ett dugg bättre än al- Qaida i sitt tankesätt. al-Qaida slåss för att inte västvärlden skall förstöra den ”muslimska” värden med värderingar m.m och Nazismen ”slåss” för att inte den ”muslimska” världen skall förstöra västvärldens värderingar…


När det gäller flyktinginvandring så skulle jag vilja jämföra det med berättelsen om pojken som var på stranden med sin pappa.

”Pappan låg i solstolen och vilade medans pojken var vid strandkanten och lekte. Efter ett tag såg pappan hur pojken började gå längst med stranden och kastade något. Han gick ner till sin som och såg hur han plockade upp blåmanter som spolats i land och kastade ut dem i havet så långt han kunde. Pappan sa vad gör du för något och fick till svar jag räddar dem från att torka ihjäl, hjälp till du också pappa för det är så många. Pappan svarade, men hela strandkanten är full av blåmaneter vi kan inte rädda alla. Nej, det är rätt pappa sa sonen men de vi kan hjälpa har vi ju räddat.”


Jag är kanske naiv men jag tror inte det finns någon som inte vill hjälpa någon som är i nöd som man träffar på såsom pojken hade blåmanteterna vid sina egna fötter. Så länge det pratas om flyktingar som tredje person så tycker nog många att blanda inte in mig det får andra lösa men när man har det framför sig och nära kan man inte låta bli att hjälpa. Det bästa vi kan göra är givetvis att se till så att ingen någonsin mot sin vilja skall behöva fly sitt land, sitt hem och sin trygghet. Därefter skall vi givetvis hjälpa de vi kan.

I förra veckan bjöd vi ett “äldre” (71 och 69 år) par på middag som två dagar tidigare “landat” i Sverige efter flykt från Aleppo i Syrien.De var givetvis obekväma med situationen att vara här men framförallt att inte kunna påverka sitt liv över huvud taget längre. De har fyra barn varav tre har flytt till Tyskland och Italien och ett barn är kvar. Barnet som är kvar är gift med en man som vägra fly och de har två barn som då blir kvar i mannens ”ägo`” och därmed kan hon inte lämna landet. Det äldre paret har jobbat hela sitt liv och de senaste åren byggt ut sitt hus så att barn och barnbarn skall kunna få plats och kunna vara med dem i huset på äldre dagar. Det kom en tår i farbrorns öga som han snabbt torkade bort så jag ej skulle se den när han berättade att nu var han morfar i ett främmande land där som han ej viste något om och barn och barnbarn var utspridda. Han som skulle leka med barnbanen nu på ålderns höst när han slutat arbeta och byggt upp sitt liv.

De hade lämnat nyckeln till huset till en granne men de hade redan fått information om att det var plundrat och förstört. De har de pengar som de behöver och är bara intresserade av att överleva. Vi kan aldrig ge detta par någonting mer än värdighet, värme och skydd.

Det bästa vi kan få till är en bättre och enig asylpolitik i hela Europa så man inte skall behöva fly hela vägen till Sverige från Syreien för att känna sig säker på att få stanna.


via WordPress http://xn--prjohnson-v2a.se/?p=1104

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar