onsdag 11 december 2013

Turbulent

Nu har det varit några turbulenta dagar med en hel del händelser som skapar eftertanke och till viss del hopp och till viss del ett behov om förändring.


I helgen var det manifestation av Nazistiska partiet SVP i Lidköping. Det var en tragisk företeelse och jag håller med några av de äldre som lugnt visade sitt missnöje på plats:” var är alla äldre som vet vad Nazismen handlar om”. Jag har dock hört många som inte vågade ut och det kan jag förstå för det var en kuslig, konstig stämning på staden som jag inte känt sedan jag besökte ett koncentrationsläger straxt utanför Berlin för några år sedan.


I går var det utdelning av Nobelpriset och det var som vanligt högtidligt och gav marknadsföring av Kungariket Sverige världen över. Det som var påtagligt var dock mitt i alltihopa att andelen kvinnliga pristagare var på tok för lågt och dessutom är kommittéer och grupper som tar fram pristagare än mer överrepresenterade av män. Bra att det belystes så mycket som det gjorde och det är något vi inte får släppa.


I går offentliggjorde Expressen en del namn som använt sig av påhittade namn när de skrivit inlägg på avpixlat. Det visade sig vara en del i SD toppen kända namn samt även personer som inte innehar rätt jobb för den åsikten de förmedlade. Men som SD:s pressansvarige Bylynd mycket korrekt framförde. ” det verkar som om att är man idiot, bonnläpp och rasist så tror man att man hör hemma i SD”. Det har tagit lite väl lång tid för Bylund att komma på det…. Undrar vad det beror på, en Sifo undersökning visade i dagarna även att det framförallt är lågutbildade som tyr sig till SD (kan kanske vara en vink).


I går var det även minnesceremoni för en av Världens stora ledare och ledstjärnor. Nelson Mandela, mannen som har gett försoning och vilja ett namn och ansikte. Det var en riktig kavalkad i försoning och samhörighet som visades upp. Ett historiskt ögonblick var te.x när USA och Kuba bokstavligt tog varandra i hand.


I dag har S/SD/MP och V skapat historia genom att bryta ut en del av ett helt budgetpaket och rösta emot denna. Detta är som jag ser det rent dumt då det från idag i Regering, Regioner, Landsting och kommuner numera skapats ett prejudikat på att se framställan av en budget som något man inte ser som en helhet med inkomster och utgifter utan som enskillda detaljer som var och en kan tas bort. Detta blir en omöjlighet inför framtiden, nu var det en minskad inkomstpost som togs bort ur budgeten tänk om det nästa gång är det omvända, då får man problem med att budgeten inte går ihop och måste plocka bort tänkta utgifter… Det är som att göra budget för ett hushåll som man fått ihop helheten för och sedan säga att jo alla resor, matutgifter, hyreskostnader m.m de beslutar vi om men vi vill när det är klart plocka bort barnbidraget eller årets beslutade löneökning.


Se även: Expressen, SVD, aftonbladet, Expressen, NLT,


via WordPress http://xn--prjohnson-v2a.se/?p=1099

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar