måndag 2 december 2013

Historier måste berättas för nästa generation

Jag blir bekymrad men inte förvånad över att nazismen åter tar mark och detta utan märkbart motstånd.

Varför inte förvånad… jo för liksom allting annat så förtvinar hemska händelser ur våra minnen liksom att händelser för länge sedan sällan tros hunna upprepas.

Men tyvärr är det så att händelser ofta upprepas hur hemska de än är om vi inte ständigt är på vakt och återuppväcker minnen av det vi ej vill ha tillbaka.

Företag jobbar konstant med riskanalyser för att eliminera tänkbara risker och utfall av inträffade risker och det är något vi borde få in i någon övergripande samhällsstruktur.

Tyvärr motarbetas detta av den öppenhet och frihet en demokrati fordrar och förtjänar.

I flera städer kommer nazister att innan året är slut ha genomfört parader och då i Sverige. Hur kan detta hända? Ungdomar idag är två generationer ifrån vad nazismen utfört och står för vilket gör att det med naturlighet missats i historieöverföringen från nuvarande föräldrageneration. Det har även missats av public service att visa serier såsom förintelsen m.m.

Detta handlar inte om i fall vi tycker att vi kan eller har råd att ta emot invandrare eller ej till Sverige utan om att rasbiologi och rätten till våld mot ”lägre stående” människor.

Mordet på en ung trebarnsmamma i Trollhättan visar sig enligt Aftobladet utfört av en man som är nazist.

Låt oss hjälpas åt att berätta för våra barn och vänner vad nazismen står för och vad den åstadkommit.Aftobladet


via WordPress http://xn--prjohnson-v2a.se/?p=1085

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar