måndag 4 november 2013

Externt köpcentrum på bekostnad av centrumhandel

Så bra att det nu synliggörs än mer fakta gällande eventuellt nytt handelscentrum i Lidköping som stödjer den inställning Folkpartiet har i frågan.


Vi grundar vårt ställningstagande i första hand på att vi inte vill utarma det unika centrum Lidköping har, men självklart ifrågasätter vi starkt vad vi får för mervärde av att lägga mängder av skattepengar på ytterligare ett köpcentrum. Vi har redan betalat, om jag inte har fel cirka 20 miljoner, för att få till Änghagen. Notera i jämförelse att vi från Folkpartiet ifrågasatts av ledande politiker gällande hur vi som ett av våra förslag i att stötta centrumhandeln vill satsa cirka två miljoner per år på att införa P-skiva.


När det gäller handelscentrum tycker jag inte vi behöver gå längre än till oss själva. Hur många är det som idag förutom att åka till Torp tar en sväng in till Trollhättan eller efter ett besök på Överby åker in till Uddevalla för en fika eller besöka dess butiker? Hur kan vi tro att andra skall agera annorlunda i Lidköping? Torghandlare och köpmän i centrum får inte betalt av någon annan än oss som handlar där, så vill vi ha dessa kvar skall vi givetvis göra vad vi kan för att bibehålla handeln i centrum.


Märkte att Miljöpartiet i en insändare för några veckor sedan noterat att Folkpartiet var aktiva gällande propagerandet för Lidköpings centrum och jag kan informera om att det kommer vi att fortsätta göra.


via WordPress http://xn--prjohnson-v2a.se/?p=1050

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar