tisdag 13 november 2012

Konflikten ökar i Syrien

Konflikten ökar än mer i Syrien och då inte bara i styrka utan även i komplexitet samtidigt som människoliv forstätter att dödas på sätt som utlovats aldrig skulle ske igen.
Nu har Arabvärlden tvingat fram en "enad" opposition i Syrien för att ha någon formell ledning som i veckan skall förhandla om stöd från EU och Arabländerna. Eventuellt kan flygförbud vara en lösning som förhandlas fram. Samtidigt så verkar en sedan länge millitärt vilande konflikt mellan Israel och Syrien startas upp på allvar. Det är givetvis passande för regimen i Syrien att försöka samla landet mot en sedan länge enad fiende men det är nog försent för att detta skall lyckas. Detta lägger säkert en något lugnande hand över Turkiet som är rädd att Kurdernas strävan efter att vinna "mark" i Syrien konflikten spiller över och "eldar på" kurder i Turkiet.
Jag hoppas verkligen att Turkiets begäran om Nato stöd samt EU och Arabvärldens möte med oppositionsledarna kan enas i något som får Kina och Rysslands stöd till agerande. Skulle detta inte gå att åstadkomma är jag rädd att allt trappas upp till fullskaligt krig med både Israel och Turkiet inblandade och hur kommer då Iran att förhålla sig.......samtidigt som folket lider och dödas.