söndag 2 september 2012

Arbetsveckan börjar

Det blev en kort helg hemma denna vecka. Början av helgen gick till Folkpartiet och länsledningskonferens i Södertälje. Mycket givande och inspirerande till både arbetet med föreningen hemma i Lidköping och länsförbundet. I morgon skall jag vara i Köpenhamn redan vid 08.30 tiden och genomföra en utbildningsdag i förändringsledarskap, inspirerande och roligt.

Även om lördagen bjöd på underbart väder så går det inte att komma ifrån att hösten närmar sig markant. Jag är verkligen ingen höstmänniska utan tvärtom så jag måste hitta några ljuspunkter att lägga in i kalendern som jag kan längta efter när mörker, vind och regn sätter igång.

Politiskt så är det full gång inom Folkpartiet i Lidköping med studiecirklar gällande framtidens Lidköping. Detta är suveränt inte bara i skapande av gemenskap utan även att fler blir pålästa, kommer med idéer och vi har en bank att gräva ur när vi skall forma vår politik för 2014-2018. Nu är det måna nya som är med och de börjar bli lite varma i kläderna och finna sina roller så det är läge att finna ännu fler nya som kan slussas in på sina villkor i gemenskapen och framtidens politik. Frågan är bara hur vi finner varandra? (de som är intresserade och föreningen). Folkpartiet i Lidköping växer och vi har roligt!

Nu är det ännu ett av Lidköpings tillverkande företag som varslar om uppsägning. Detta är absolut inte bra, vi behöver varenda arbetstillfälle i vår vackra stad. Lidköping är i omvandling från att ha varit en tung industristad till att bli en stad med mindre företag, handel och utpendlande. För att pendlandet till arbete skall fungera är det oerhört viktigt att vi får utökade möjligheter till pendling. Detta är givetvis en självklarhet men länstrafikens budget är det många i Västra Götaland som drar i och här måste vi vara starka.