onsdag 15 december 2010

FFF Fegt-Fel-Förförligt

Nu är uttalanden från Imamer i full gång gällande självmordsbombaren och det är riktigt bra. Men det som märks är även hur viktigt själva hierarkin är bland dessa Imamer och vem som vet bäst.
Som jag skrev i förra inlägget har en Imam som av media m.m ansågs stå högt i rang uttalat en Fatwa över självmordsdådet.
Idag uttalar sig Imam Awad Olwan om att en Fatwa är onödig då han säger att alla som läser Koranen vet att där står att "man ska inte döda”. Han anser även att den andra Imamen inte är av rang att påverka. Men herrejävlar (förlåt) hur jävla (förlåt igen) stolt kan man kosta på sig att vara i ett tillfälle när uttalanden från muslimer kommer om att man känner sig misstänkligjorda och SD passar på att vinna mark.
Tacka istället och säga att egentligen behövs det inte men det är bra att någon tar tag i saken och markerar våran ståndpunkt så ingen behöver fundera på var Islam samfundet står......

Jag vill ha ett samhälle som är öppet för alla men när det dyker upp självmordsbombare som säger sig rättfärdiga sina handlingar enligt Koranen och att alla muslimer skall ta upp kampen så är det dags för Imamer att börja jobba. Tydligen vet inte alla som anser sig leva efter koranen att självmordsbombning inte är ok och då räcker det inte att säga att, jodå det är det och det är kanske något som ni i väst inte förstår men så är det. Så länge någon islamskt troende utför terrordåd och självmordsbomning så spelar det ingen roll vad Imamerna säger till oss.

Jag kan inte säga att rasism är inte tillåtet i vårt land så jag behöver inte ta itu med vad SD predikar. Det är ju tack vare att det inte är tillåtet (enligt lag och moral) som jag måste agera.

Antar att Imam inte är en post man får för att bara predika inför egna folket utan även försvara hedern åt koranen och dess troende.

Jag är även riktigt glad att Sverige idag beslutat sig för att stanna kvar i Afghanistan trots självmordsbomarens försök att påverka till annat. Det bevisadeenbart att hårdare tag behövs för att kväva källa till Islamism.

Kvinnor och barn behöver få ett bättre liv i Afghanistan och vi behöver få sluta oroa oss om fler självmordsbombare.

Jag anser att religion har sitt ursprung i ett behov av att både förstå viktiga extensiella frågor men även som behov för att vägleda oss människor till vänskap och gemenskap med varandra. Det gäller både i koranen och bibeln och bägge har sitt berättigande som ledsagare. När man vänder dessa texter till att berättiga våld förstörs allt.
Alla har rätt till sin tro så länge det inte påverkar andra människors levene.