torsdag 3 juni 2010

Lidköpings ekonomi

Majoriteten i Lidköping som består av S/V och MP tror att de kan lura invånarna genom att först öka skatten för att sedan ge besked precis innan valet att de skall återställa nivån.
Att först öka skatten för att man missköter ekonomin i kommunen är riktigt dåligt. Tänk om företagare gjorde likadant dvs ökade priserna på sina produkter med avsikt att få in mer pengar eftersom man dragit på sig så mycket kostnader. Kunderna skulle välja andra varor men det kan man inte som kommuninvånare.
Att sedan sänka skatten långt efter det är möjligt för att spara den roliga nyheten precis inför valet är också bevis på att man inte tar kommuninvånarnas familjeekonomier på allvar utan anser sig kunna leka med det bäst man vill.
Lidköpings kommun har dragit på sig större driftskostnader än vad man får in i skattepengar och då får man helt enkelt problem. Man har gjort oss beroende av avkastning på placerade pengar och dessutom stadsbidrag. Har skrivit om det många gånger förut och jag anser att just eventuell avkastning ( just precis eventuell) skall användas först när man har pengarna i sin hand. Alla vet att börsen går upp och ned och att man inte skall ta avkastningar för givet.