tisdag 11 maj 2010

Grekland

Grekland lider idag av att man trodde man kunde äta utan att någon lagade mat.
I ett land har vi alla ansvar att efter förmåga leverera pengar till landets gemensamma ansvar i form av te.x. infrastruktur, sjukvård, polis, räddningstjänst, utbildningssystem, pensionssystem m.m. . Har man då som i Grekland för liten inkomst i förhållande till vad man unnar sig blir det självklart kaos och det hjälper inte att fuska med siffrorna.

För 4 år sedan förlorade S/V och MP regeringsmakten i Sverige mycket tack vare att Göran Persson likt BagdadBob sa att det är ingen fara jobben. Hans envisa uttalanden om att jobben kommer, jobben kommer inte hände ett dugg och det trots högkonjunktur. Det som i stället hände var att vi förtidspensionerade 140 personer om dagen (ca 72.000 per år)och 1/3 under 50 år medförde att vår pensionsålder var i genomsnitt långt under lagstadgade 65 år. Bidragsmängden ökade och mindre och mindre hjälpte till att jobba ihop till den gemensamma kakan.

Efter regeringsskiftet är läget ett annat. Mindre förtidspensioneras och lever på bidrag. Fler och fler kommer in i arbete trots den värsta lågkonjunkturen på mycket länge. Sverige har gått ur den internationella finanskrisen som bäst i klass utav Eu-länderna genom att hålla en kraftig linje där staten måste få in mer pengar för att kunna betala ut pengar till de som verkligen behöver stödet.

Genom förändrad arbetspolitik direkt efter regeringsskiftet skapades massor av nya arbeten ett exempel är tex alla RUT arbeten. Dessa arbeten skulle inte Göran Persson ha ordnat och heller inte minskat antalet förtidspensionerade. Detta gillar inte de röd/gröna utande skriker sig hesa om återgång. V vill även ha 6 timmars arbetsdag för att nämna något

Vad hade hänt om vi inte skiftat regering? Persson skulle inte ha avgått utan fortfarande stått lik Bagdadbob och uttalat att jobben kommer och antalet förtidspensionerade skulle rusat på.


Läs även:SVD, SVD, DN,Expressen, Aftonbladet och Folkpartiet