fredag 23 april 2010

En viktig dag.


Idag faller dommen för de unga män som barbarisk och helt utan empati bakband och tände eld på två kaniner för att lära sin hund att bli mer aggressiv
Jag vill inte gå in på dessa personer som individer men hur kan det ha gått så långt så att man bara klarar av att utföra dessa handligar??? Kaniner är väll något som får de flesta att få fram sin mjuka sida och snarare vara rädd för att skada om man håller i det mjuka oskyldiga djuret. Hur kan man hälla tändvätska på det och sedan tända på och under skratt se djuret barbariskt plågas.
Hur kan man vilja ha en hund mer aggressiv??? I min värld handlar uppfostran av hundar att få dem att bli trygga så att de "utan risk" kan vistas med små barn m.m.

Jag är rädd att vi gått för långt i vårt samhälle med att släppa över uppfostran/ livsskolning m.m till vårt samhälle via tidig förskola och många timmar där varje dag. Vi måste tillbaka till ett samhälle där familjen är viktigast och där man inser att man har ansvar för att lära sina barn respekt och ödmjukhet inför andra människor/ djur och natur.

Dessutom måste vi som medborgare i samhället sluta gå undan och istället säga stopp. ´För att våga det och känna att vi har stöd måste domstolar döma hårda straff så att man vet och det känns när man paserat gränsen.

Läs mer: Aftonbladet,aftonbladet2