lördag 6 mars 2010

Hur ser laguppställning ut?


Historien upprepar sig eventuellet igen. Ett land och i detta fall Sverige kan komma att ledas av personer med anor och inriktning åt ett håll som inte känns ok.
En röst på oppositionen är ju som alla vet även en röst på Vänstern.
Att Vänstern är ett parti som eftersträvar planekonomi och kommunistiska inriktningar med allt vad det innebar vet vi också.
Vilken del av Sverige skall Vänsterpartiet få regera om oppositionen kommer till makten? Det område som Ohly jobbar sig in på just nu är arbetsfrågan genom att bla. utkräva stopp för konkurrens av den offentliga sektorn och ta bort både RUT och ROT. Då kan man undra om det är en Vänsterpartist som arbetsmarknadsminister vi skulle få se. Det kanske är det rätta för att få alla i arbete. De gamla östländerna hade ju alla i arbete med statligt styrda löner. Vart är vi på väg??
MP Skulle säkert satsa på miljöminister och ev kommunikationsminister poster. Det innebär stängda kärnkraftverk nu och rejält ökade elkostnader samt import av gas och kol energi. Mindre satsning på vägar och mer på tåg som drivs på el och därmed ökade biljettpriser då elen blir dyrare.
Detta är som alla förstår en spekulation men med mycket inslag av fakta och jag hoppas alla tänker efter vad konsekvenserna blir.