fredag 16 oktober 2009

Liberalismens raka motsats


Sverige Demokraterna har fått publicitet idag genom att försöka visa sig tuffa och ställa krav. De vill tydligen idag att det skall införas ett register som är öppet för alla att titta i gällande dömda sexbrottslingar. Sexbrottslingar som sonat sitt straff är med andra ord lika lite värda för SD som de tycker om invandrare. SD anser att de tillhör den fantastiska rasen och de som avviker från det behandlas med nolltolerans. återfalls förbrytare skall låsas in på livstid anser de oxå, jag ser dock inget om att de skall ordna ett samhälle som ser till så att vi undviker att folk hamnar i den sittuationen och livsödet. Nej det är tydligen bättre att ta bort de som avviker. Var det inte det Sovjet anväde sibirien till en gång i tiden, bort med alla som avviker och stör. SD säger dessutom att de vill samarbeta med båda blocken, samarbeta?????
Enligt en undersökning som publicerats idag via Expressen anser 83% att SD är ett främlingsfientligt parti. ( var det 17% som inte svarade?)

Ett av FN:s organisationer kom förra veckan ut med en rapport som visar att rörligheten bland oss människor påverkat utvecklingen i världen klart positivt både för länder som haft emigranter och de länder som haft imigranter. Vad skulle USA vara om inte all emigration från Sverige och andra länder varit. Är inte det exempel landet för många??
Hoppas att vi aldrig får in mörka krafter som SD i påverkarbar ställning. Vi har mängder av exempel i historien på vad detta har lett till och efter varje gång har hela världen sagt aldrig mer.

Undrar vart vi är på väg, är empati och medkänsla på väg att förvinna?? Hoppas inte det men undrar ibland när jag läser om att ben klipps av på sköldpadda, igelkottar eldas m.m.