tisdag 19 november 2013

FP vill bygga nytt badhus (artikel i NLT)

Folkpartiet vill bygga vid Vänern

– Vi vill ha ett nytt familjebadhus med spa och rekreationsmöjligheter ihop med utomhusbassäng och strandbad vid Vänern. Framnäs är rätt plats för ett nytt badhus, säger Pär Johnson (FP).


Att det ska byggas nytt badhus tycker han är självklart.

– Både badhuset och Framnäsbadet är i behov av kostsamma renoveringar i närtid. Det är bättre att bygga nytt än att lappa och laga på befintligt, säger Pär Johnson.

Att det ska ligga vid Framnäs och Vänern tycker Folkpartiet är självklart.


Ett nytt badhus mellan campingen och Hamnstaden kommer att öka inflyttningen. Det lockar turister och badande till Lidköping och visar att Lidköping är en sjöstad.


Det skapar också möjligheter för andra idrotter i och med att det blir utrymme ­ledigt vid idrottshallarna på Ågårdsområdet. Handbollen kan få sin fullstora hall. Boxningen, trampolinklubben och friidrotten är andra som skulle må väl av en ny hall på Ågårdens idrottsområde.

– Det är så många som lägger ner ideell tid och ett enormt engagemang för att ge barn och unga möjlighet att idrotta. Den samhällsförbättring vi får på att ge dessa föreningar bättre ­förutsättningar kan inte mätas i pengar, säger Pär Johnson.


Han vill nu att kultur och fritid får i uppdrag att komma med ett förslag enligt Folkpartiets modell.

– Vi har sett badhusutredningen och dialogen med föreningslivet. Det är dags att ta nästa steg, säger han.

För att skynda på behandlingen av ärendet tänker han lägga en motion i kommunfullmäktige.






via WordPress http://xn--prjohnson-v2a.se/?p=1072

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar